Guitarsamler
streg
Forside Guitarer Andet grej Reparationer Baggrund Alt det andet Kontakt
streg
 

Washburn Wing Falcon

Washburn fik fremstillet disse kvalitetsguitarer i Japan mellem 1978 og 1984. Serien blev kaldt Wing og det var firmaer som Matsumuko og Yamaki, der fremstillede guitarerne for Washburn. Mange har påstået at disse guitarer er amerikanskbyggede, men det hænger nok sammen med salgsprisen dengang og "folks" opfattelse af at en rigtig go' guitar nødvendigvis må være bygget i USA.
Min Wing fra ca 1980 er i flot stand og ikke meget brugt. Denne model har hvælvet top og trussrodcover samt bagplade i træ. Pickupperne er Washburn Power Sustain som måske kom fra DiMarzio(?) Potmetrene er med omskifterer, så man kan omstille pickupperne til splitcoil. Lyden er klart til rock, mere end til for eksempel jazz. Guitaren er med gennemgående 3-delt hals, som hele guitaren med smukke synlige årer. Træsorterne er ahorn og ask. Selve kroppen er lille og tyk, så der er god tyngde og sustain. Egenklangen er i top, syn's jeg.

Sådan én rovfugl er svær at prisfastsætte. Bob Marley havde en Washburn Hawk, men det var jo ikke netop denne. Mine amerikanske vurderingsbøger anslår salgspriser lidt over hvad de klassiske Fender Stratocastere fra Japan indbringer. Da Washburn Wing serien ikke er så kendt i Danmark, er den billigere her.

Solgt.

Hawks bagside

 


Washburn Hawk

 

 
streg