Guitarsamler
streg
Forside Guitarer Andet grej Reparationer Baggrund Alt det andet Kontakt
streg
 


Renovering, opgradering, reparation, ombygning

Ja, der er mange ord for det jeg bruger dagene i værkstedet til. I starten handlede det mest om opgradering af vennernes elguitarer. Detvar sjovt og lærerigt. Mest almindeligt var udskiftning af pickupper og stemmeskruer, støjdæmpning af elektronik. Udskiftning af skrattende potmetre og omskiftere var også en af de små praktiske opgaver.

I løbet af årene har jeg fundet et par rigtigt dygtige reparatører, som jeg jævnligt udveksler erfaringer og reservedele med. Det har bragt mig videre en del gange, når jeg ellers var strandet. Nu laver jeg det "meste".

Det er let at skaffe gode guitardele via nettet. Med en blanding af brugte og nye dele kan man få sig alt til en go' guitar for under 5000 kr. Det er lykkedes mig at skabe en del fede brugsguitarer på denne måde. Guitarer med lyd og spilbarhed på højde med de anerkendte guitarer til den firedobbelte pris. Min egen brugsguitar består af brugte dele, der er indkøbt for omkring 4500 kr. Gensalgsværdien følger dog ikke med. Når man sælger en guitar, betyder firmanavnet og årgang rigtig meget. Mere end kvaliteten.
Min seneste samle-selv-guitar står i ca 7500 kr. da jeg har valgt nogle mærkevaredele til den.

En betydelig del af alle såkaldt rigtige Strat'er er blevet modificeret af ejerne eller deres musikforretning - og det er vel ikke uden grund. Jeg gør det samme, bare i endnu højere grad.

Istandsættelse af herlige gamle guitarer er nok det, jeg bruger mest tid på. De fleste slags guitarer, elbasser, ukuleler, mandoliner og banjoer har jeg haft fornøjelse af i mit lille værksted. På elguitarsiden handler det desværre ofte om at udbedre skader efter ombygninger og påståede forbedringer. Krumme halse er en anden skavank, det oftest er muligt at gøre noget ved. Jeg kan godt lide at blive overrasket over kvaliteten på de instrumenter jeg finder. Firmanavn og kvalitetsniveau følges ikke altid ad. Det er skægt at finde ud af at en outsider faktisk indimellem kan være rigtig god og det er mærkeligt at erfare, at halvgamle mærkevarer ikke behøver at være topprodukter, trods deres vurderingspriser.
Klik her:
Se nogle eksempler
på reparationer,
jeg har puslet med.

 

 

 Resonator guitar

Teardrop

En gammel Harmony Rocket er ved at få
genmonteret sine seks potmetre

Harmony Rocket

Harmony Rocket

 
streg