Guitarsamler
streg
Forside Guitarer Andet grej Reparationer Baggrund Alt det andet Kontakt
streg
 


Guitareffekter, jeg sælger:

Parametric Equalizer R-9 fra japanske ROZZ. 250 kr.

Boss DS-1 Distortion, Made in Japan. Serie nummer 096100 bygget i august 1981. Det er en af de meget eftertragtede tidlige pedaler. Det fremgår også af DS-1 navnet på pedalen. På denne er bindestregen i DS-1 lang, og ikke med alm. kort bindestreg, som på de fleste japanskbyggede DS-1'ere. Pris 550 kr.

Mind Bender Vibrato/Chorus fra BBE. The Mind Bender er en dual-mode vibrato/ chorus, der gør brug af et  BBD (Bucket Brigade Delay) kredsløb og producerer en bred vifte af frodig vibrato/chorus og roterende højtaler effekter. Nypris 1495 kr i dansk butik Pris 495 kr.

Devi Ever US Fuzz i en af de tidlige udgaver. Markant Fuzz pedal. 650 kr.

Boss MT2 Metal Zone. Fed Heavy Metal effekt. 350 kr.

DG Distortion. Solid pedal. Bestemt ikke blandt de dårligste i branchen. 125 kr.

Boss Dynamic Wah AW-3. Autowah med mange muligheder. 550 kr.

Boss Turbo OverDrive OD-2. God alsidig gammel Japan model med 2 slags distortion. Den fede, bløde fra OD-serien og den mere kantede fra DS-serien. 375 kr.

¤


Mig og mine guitareffekter

Blandt sidegevinsterne ved at flintre rundt og finde gammelt guitargrej er, at man også finder guitarpedaler. Mit pedalbrædt bliver ofte ændret og enkelte pedaler får fast opholds- tilladelse dér. Andre pedaler ryger hurtigt videre.

Det er ikke muligt at udpege et fabrikat som værende det bedste. Én af mine favoritpedaler er fra finske Mad Professor og én er fra TC Electronic i Risskov. Mange af de nyere effekter kan jeg godt li', måske især på grund af brugervenligheden og alsidigheden. Faktisk løber jeg ikke ret stærkt for at få fat i de gamle kultpedaler. Det skulle da lige være for at tjene lidt penge på dem. Jeg syn's (igen) at der er en del effektpedal-snobberi. Det er faktisk ikke alle pedaltyper der behøver at være dyre for at være gode. Jeg ville selvfølgelig holde mig fra de allerbilligste udgave, som man faktisk kan komme til at træde i stykker eller som støjer vildt. Sidst jeg så Mike Stern, brugte han bare tre nye standard Boss pedaler. Musik og lyd var der ikke noget i vejen med.

Guitarpedalernes lyd afhænger af mange faktorer. Spillestil og anslag - guitar - strenge - pickupper - forstærker - højtalere - kabler - strømforsyning - hvilke andre effekter, der er på brædtet og i hvilken rækkefølge de sidder. Endelig påvirker selve rummet også lyden. Jeg har hørt at Eric Johnson tidligere sendte sin guitarlyd igennem en Ibanez Tubescreamer, der ikke var slået til! Det skulle være med til at give den helt rigtige lyd. Jeg har også hørt at Carlos Santana spiller igennem en 30 meter lang ledning for at tage lidt af toppen af signalet. Der er også noget med at Eric Johnson har stor afstand mellem sine pedaler på "brædtet" da han mener at det ændrer lyden. Er man så ude i detaljen?

Mit eget brædt
Overdrive og distortionpedalerne har jeg brugt mest tid på. Det tager nogen tid at opdage den enkelte pedals svagheder og styrke. Man bliver nok aldrig færdig med at udskifte pedaler. Jeg har været inde på Youtube for at se effektdemo'er. De har flere gange givet mig ideer til en bedre indstilling på de pedaler, jeg allerede har.
Jeg har besluttet at jeg ikke vil have flere pedaler end der kan være sat fast i låget af en alm. metalkuffert, altså omkring ti pedaler.
Pedalerne øverst fra venstre er Deep Blue Delay fra Mad Professor, Boss modificeret Tremolo TR-2, Boss NoiseGate NF-1, T-Rex Quint Machine (Octaver), Boss Tuner TU-2. Strømforsyningen er en Cioks Blue Jean (en håndnummereret jubilæumsmodel, Gud-hjælpe-mig). Nederste række fra venstre er MXR Micro Amp, EBS Red Twister, Soul Driven Xotic overdrive og sidst en T-rex Dr. Swamp. Den legendariske TC Chorus+ Flanger er gået på pension.

Der har været forandringer igen igen - denne gang handlede det om at tilpasse brædtet til min nye forstærker letvægtsløsning (ca 14 kg) bestående af en Quilter Overdrive 200 guitartop og et DV Mark Neoclassic 212 kabinet.

Peters brædt

 

 

Effektpedaler


Billedet viser ikke min nuværende pedalbeholdning

 

  
streg