Guitarsamler
streg
Forside Guitarer Andet grej Reparationer Baggrund Alt det andet Kontakt
streg
 

Framus Strato 1962


Smuk gammel vesttysker fra september 1962. Den er meget velholdt og i ret flot stand. Kun vibratorarm og -dæksel er af nyere dato.
Pickupperne: Framus' pickupper er klart blandt mine favoritter, når det gælder de gamle tyskere. De kunne noget.
Guitaren er udstyret med det originale DIN-stik, så der følger et nyt tilpasset guitarkabel med guitaren.

Prisen er 3950 kr.

#

 

Billy Lorento

Apropos Framus og fede pickupper
så var der i 1950'erne en populær tysk guitarist der kaldte sig Billy Lorento (reelt hed han Willi Lorenz Stich). Billy var meget interesseret i guitarpickupper og fik blandt andet opkaldt en Framus guitarmodel efter sig. Der blev også solgt Billy Lorento Framus guitarstrenge. Faktisk konstruerede han også Truesound pickupper som for eksempel blev benyttet på Hoyer guitarer.
Senere flyttede Willi til USA, hvor han arbejdede med guitarpickupper for Gibson og senere for Fender. Han skabte også sit eget meget anerkendte pickupbrand under sit amerikanske navn Bill Lawrence.
Nogle af hans pickuptyper er endda blevet kopieret af de store pickupmærker. Hvis man i dag køber USA udgaven af Nuno Bettencourts Washburn signaturguitar bliver den stadig leveret med en Bill Lawrence L-500 bridgepickup.
Jeg selv er også fan af Bills pickupper, hvorfor jeg i mindst 15 år har benyttet en af hans Telepickupper. Den sidder stadig i broposition på min "arbejdshest".

 

Framus Strato 1962
 
streg