Guitarsamler
streg
Forside Guitarer Andet grej Reparationer Baggrund Alt det andet Kontakt
streg
 

Barslev Les Paul kopi

Jeg er ved at genoplive en rigtig sjov sag, som en gang kom i hus her som "lig". Nu er den overordnet set samlet og klar til alle finjusteringerne. De manglende dele er søgt erstattet med respekt for guitaren. For eksempel har jer monteret originale Walchris pickupper, i stedet for de Framuspickupper den er født med.
Guitaren bærer præg af at byggeren nok ikke har set en original Les Paul. Man kunne jo ikke bare importere en Gibson dengang, kort tid efter anden verdenskrig, hvor der stadig var importbegrænsninger. De første dyre USA guitarer kom hertil via turnerende amerikanske musikere, eller udstationerede soldater i amerikanske militærbaser feks. i Tyskland.

Jeg forestiller mig at en dansk guitarist er gået til Danmarks mest anderkendte guitarbygger Yngve Barslev med et billede af en Les Paul - og at Barslev så har lavet en elguitar efter sine sædvanlige byggeteknikker. En Les Paul som let kan have kostet mere end en Gibson Les Paul.
Musikhandler Peter B. Pedersen har også solgt en Barslev Les Paul engang, så det er uklart for mig hvor mange der eksisterer

Guitaren bliver ikke sat til salg.

Du må meget gerne kontakte mig, hvis du kender til
en af de meget få Yngve Barslev Les Paul kopier.

 

Yngve Barslev Les Paul kopi
 
streg