Guitarsamler
streg
Forside Guitarer Andet Reparationer Baggrund Alt det andet Kontakt
streg
 

Peavey Firenza

  • Er du vild med lyden fra P90 pickupper?

Velholdt amerikanskbygget guitar fra 2002. Mahognikrop med ahornhals med "rosentræsgribebrædt*" og gode hardware dele, feks. Gotoh. Halsen er med 22 bånd og strengelængden ligger midt imellem de typiske Fender og Gibson mål. Guitaren er lidt kortere end feks. en strat.
Pickupperne er rigtig gode Alnico KMS P90 Old Tone**. Det skal nævnes at den helt rigtige P90 lyd bedst fås når pickuppen har de rigtige P90 mål (som disse). Når man forsøger at presse P90 pickuppens indhold ned i den mindre standard humbuckerstørrelse, kommer vindingerne til at ligge på en helt anden måde i forhold til polerne. Det kan ofte give en god lyd, men den er ikke identisk med den "rigtige" P90'er.

Firenza'en er en amerikaner som sagtens kan tillade sig at omgås sine USA søskende. Den er bare ikke nær så dyr som de største mærkevarefabrikaters guitarer.

Prisen er 3950 kr. incl. original Peavey kasse

  • Guitaren kan også leveres med Mørch (Custom Shop)
    Stratpickupper med P90 covers - mod ekstrapris


¤ ¤ ¤

* Denne mørke træsort kan jeg ikke genkende.

** På nettet har jeg fundet nogle ord om halspickuppen:
"These (pickups) are sourced from a boutique manufacturer called Kaihatsu Music Shokai. They came out of a Peavey Firenza Guitar. They really have an Old P90 tone to them. Sweet chimey to rude and growling."
Jeff's Studio and Stage Gear, Valley Springs, SD, USA

 

Peavey Firenza
 
streg