Guitarsamler
streg
Forside Guitarer Andet grej Reparationer Baggrund Alt det andet Kontakt
streg
 

Jackson PS 37 Performer "Randy Rhoads"

Gibson Flying V inspireret spade, men mere end det.

Designet er baseret på Randy Rhoads specielle guitar. Forenklet sagt er det en Gibson inspireret krop med Fendertype vibratorsystem og strengelængde.

Superguitaristen Randy Rhoads var guitarist i Ozzy Osbournes band Blizzard of Ozz. Guitarbyggeren Karl Sandoval, guitaristen George Lynch og Randy eksperimenterede med at skabe en slags kombination af en Gibson Flying V krop med hals og vibratorsystem der pegede mod Fender. Halsene var i starten fra Danelectro guitarer. Det blev Grover Jackson der reelt førte Randy Rhoads idé ud i livet og producerede Rhoads guitaren, der oprindeligt hed ”The Concorde”.
Rhoads guitarmodellen er ret anerkendt og produceres stadig af Jackson Guitars i flere prislejer. Topmodellen koster i dag omkring 4.000 US Dollars.

Min PS 37 er en billigere udgave, men stadig en go' guitar i god brugsstand - med småskrammer hist og her. Bagpladen ved vibratorfjedrene er fjernet. En tidligere ejer sagde "hvad skal den bruges til? inden han smed den væk. Guitaren er efterset og klargjort med nye 010 strenge. Der er ingen taske til den.

Prisen er 1250,- kr.

Post Scriptum: Randy døde i 1982 som 25-årig i et flystyrt. Det handlede om at Randy og to andre i et lille stjålet privatfly gentagne gange fløj meget lavt over huset og bandbussen hvor Ozzys Band lå og sov  - nok for at vække eller irritere dem. Det gik ikke godt. Piloten var påvirket af kokain og havde ikke længere flycertifikat.

 

Jackson PS 37
 
streg