Guitarsamler
streg
Forside Guitarer Andet Reparationer Baggrund Alt det andet Kontakt
streg
 

TeleFire

Endnu et forsøg på at samle en Tele efter min egen smag. Een med andre egenskaber end min arbejdshest, som jeg altid bruger i band-sammenhæng. Det er blevet noget med en swampash krop, ahornhals, Bigsby Telecaster vibrator, Fender Wide Range humbucker* i halsposition og en klassisk singlecoillyd i broposition. Guitaren er gjort lidt lettere, inspireret af Thinline Telecaster, af den ergonomiske bagside på en Stratocaster og af Smuglers Telecaster fra 1967. Kroppen blev modificeret med stor hjælp fra Chen, der underviste på Skolen for Materiel Design indtil sin død i 2016. Kroppens f-hul går hele vejen igennem kroppen, inspireret af Steve Vai's udsavede håndtag i hans Jem guitar. Guitaren er blevet lidt lettere og jeg syn's at det ser godt ud.
Kroppens overfladebehandling er så basal som muligt. Derfor har jeg valgt at behandle den med koldpresset linolie. Linolieprocessen har taget cirka tre uger.
Betjeningsmæssigt er guitaren så enkel som muligt. Ikke noget med en masse ekstra omskiftere som man alligevel ikke bruger.

Det lader til at eksperimentet lykkedes, da guitarens lyd og egenskaber er anderledes end min anden "arbejdsguitar". For eksempel har jeg fået et godt mix af humbucker i halsposition og klassisk Telecaster i broposition. Det startede med to Fenderpickupper og det endte med Regal fra Lollar og Area T fra Dimarzio.

*
Fender Wide Range humbuckeren på min Tele4 er blevet udskiftet. Sagen er at jeg købte en ny original Reissue Fender Wide Range humbucker, for derefter at erfare at det primært er udseendet, Fender har koncentreret sig om ved genudgivelsen. Opbygningen af pickuppen og lyden er ikke som den oprindelige Fender pickup. Det har de desværre ikke travlt med at fortælle om. Nu sidder der en Regal humbucker fra Lollar pickups på min Tele4. Den minder mere om den originale Fender Wide Range pickup, som jeg havde lyst til at prøve.

 

   

 

 

Tele4
 
streg